Clara Niubò, Carla García, Sandra Llusà i Maria Diez a La Capella
S’ ha presentat a La Capella – espai expositiu especialitzat en art jove de l’ Escola Massana de Barcelona, el projecte TRIPLE MORTAL que preten oferir no només una nova plataforma d’exhibició i debat cultural, sinó també mostrar l’estat de la qüestió dels ensenyaments artístics a la nostra ciutat i, a més, les línies d’actuació que poden adoptar les escoles i les institucions davant d’aquesta situacióper continuar avançant.
En la selecció d’obres s’han prioritzat les idees de la fragilitat com a representació poètica dels equilibris precaris; la solució creativa respecte a la precarietat dels mitjans, i els discursos plurals enfront d’ una visió unívoca del món.
En aquest entorn el col•lectiu Quars d’una format per Clara Niubò, Carla García, Sandra Llusà i Maria Diez han presentat una selecció de peces que prioritza el valor simbòlic de la joia, reivindicant la peça única i el treball artesanal enfront de la manufactura en sèrie, que provoca una homogeneïtzació a escala global.
Clara Niubò ha presentat joies del seu projecte UN MÓN FLORIT, que com ella mateixa diu, és un petit retorn a la infantesa, a l’espontaneïtat i a la diversió; un jardí de flors, una primavera que arriba, un paisatge alegre per sentir-te viu.
El desig de regalar trossets de felicitat, pastissos d’alegria i dosis d’amor. Un elixir al gris que ens envolta, a la crisi malèfica.
Carla García ha presentat el projecte PERSPECTIVES DEL SILENCI que ens diu que, s’inspira en els contes de fades. És una manera d’apropar-se al nen que tots tenim dins. Recollir i “re-interpretar” les històries que han estat explicades per tantes generacions, un punt de partida perquè la meva intuïció s’apropi als somnis i desitjos que tots tenim. Encara que el que més em sedueix d’ells són els seus finals feliços, crec que aquestes peces reflecteixen paisatges buits, aparadors de les lluites que ja han ocorregut, o que estan per succeir, fragments que han de ser completats amb les experiències de cadascú.
Sandra Llusà ha presentat peces del seu projecte EL MURMURI DE LES PARTICULES ELEMENTALS, que com ella explica, apreciant la quotidianitat que ens envolta i aixecant la mirada del terra podem percebre les situacions i els moments que transcorren sense aturar-se i que si no captem no tornarem a viure.
La vida passa pels detalls. Pels detalls més imperceptibles i insignificants. Miro de congelar aquests instants i capturar-los delicadament, per conservar-los en la nostra memòria.
Les pinyes evidencien una manera d’observar el món focalitzada en la captació dels petits detalls aquests que passen desapercebuts en el dia a dia. En definitiva aquestes pinyes efímeres són una metàfora de la vida.
Maria Diez ha presentat el projecte ENTREACTE que parla, del cicle vital dels objectes, dels mobles… de la decadència i la plenitud que aquests han viscut. Un objecte perd la seva raó de ser quan ja no compleix la seva funció dins aquest món. Parla del pas del temps, sotmès a un constant procés de naixement i destrucció al que res escapa. La vida és un constant ENTREACTE entre el que érem i el que serem.
La mostra es pot veure fins el 23 de març a La Capella , Hospital, 56, Barcelona