El treball d’Eugene Pijanowski a la Galeria Velvet da Vinci de San Francisco.

 

La galeria Velvet da Vinci de San Francisco creada el 1991 és una galeria d’art contemporani especialitzada en joieria artistica i treballs en metall . Representa a  artistes dels EUA , Europa, Amèrica Llatina i Japó.

La  qualitat i l’abast dels treballs que es mostren a la galeria Velvet da Vinci, l’ha convertit en un lloc obligat de visita tant  per als col. leccionistes com per als conservadors de museus , i també per a les persones interessades en la joieria artística.

Del 5 de febrer al 9 de març de 2014, Velvet da Vinci  presentarà l’exposició “Eugene Pijanowski : 30 Anys de Joieria i Objectes”.

Aquesta exposició històrica comptarà amb més de 40 importants obres d’aquest ‘artista de renom mundial, des de finals de 1970 fins a mitjans de la dècada de 2000.

L’obra d’Eugene Pijanowski pot ser vista com un maridatje entre la tradició oriental i occidental , i representa una integració de l’estètica modernista i la sensibilitat tradicional .

A partir dels conceptes tradicionals japonesos, tècniques i materials, l’artista investiga les relacions entre el procés i l’artesania, el contingut i la forma, i el significat i la funció . Les obres de Pijanowski es poden trobar en col·leccions privades i museus de tot el món com el Metropolitan Musuem of Art, NYC,  el Museum of Arts and Design, NYC, el Smithsonian American Art Museum’s Renwick Gallery, Washington D.C., i el  National Museum of Modern Art, Kyoto, de Japó.

Pijanowski ha exercit com a professor Emèrit d’Art i Disseny, així com degà Associat de Pregrau en Educació a la University of Michigan. Actualment viu i treballa a Hawaii.

 

alguns dels seus treballs :

 

Eugene Pijanowski, Untitled Medallion, 1980 Bronze

Eugene Pijanowski,
Untitled Medallion, 1980
Bronze

 

Eugene Pijanowski, Untitled Brooch, 1986 Mokume-gane (copper)

Eugene Pijanowski,
Untitled Brooch, 1986
Mokume-gane (copper)

 

Eugene Pijanowski Untitled Brooch, 1987 Gold and silver mizuhiki & fish skin

Eugene Pijanowski
Untitled Brooch, 1987
Gold and silver mizuhiki & fish skin

 

Eugene Pijajanowski,Untitled Earrings, 1987 Glued paper cord (mizuhiki) and canvas

Eugene Pijajanowski,Untitled Earrings, 1987
Glued paper cord (mizuhiki) and canvas

 

Galeria Velvet da Vinci, 2015 Polk Street, San Francisco (USA)

 

 

 


 

email

18 Comments on “El treball d’Eugene Pijanowski a la Galeria Velvet da Vinci de San Francisco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.