Més enllà del tèxtil – Beyond textile : 18 joiers d’Argentina

 

És la primera vegada que es realitza una mostra d’aquesta envergadura temàtica de joiers argentins a Europa. Es va presentar per primer cop a l’abril de 2014 a la Galerie Help u zelven a Holanda, www.helpuzelven.nl, al mes de maig a la Galerie Cebra a Düsseldorf, www.galerie-cebra.de , i al mes de setembre a la galeria Lalabeyou a Madrid, www.lalabeyou.com.  Ara per primer cop es presenta a Catalunya a la Galeria Context de Sant Cugat del Vallès, www.context.cat.

BEYOND TEXTILE reuneix una sèrie de peces de joieria realitzades per divuit dissenyadors argentins. Es tracta d’una sèrie d’obres que, si bé tenen com referent el gènere de la Joieria Contemporània, la transcendeixen i s’aventuren fora dels seus límits a partir dels heterogenis recursos expressius, diversitat de criteris i varietat de materials i tècniques de les que en fan ús els diferents autors. No obstant, el que roman com a criteri unificador és la relació de vegades discordant, entre la Joieria Contemporània i la diversitat de tècniques que provenen del disseny tèxtil.

Comissari de l’exposició Luís Acosta:

Luís Acosta, nascut a Oliva (Córdoba, Argentina), llicenciat a l’Academia de Bellas Artes Gerrit Rietveld de Amsterdam, Holanda (1988), estudis a l’Academie Polimoda, Prato (Italia) (1989) i tècniques  de teixit i cistelleria sota la guia de Luis Negrotti i Irene de Croce, Buenos Aires (1980/82).

Activitats: 2012 Profesor convidat a la Escuela Superior de Artes Aplicadas Lino Spilimbergo i Universidad Nacional de Córdoba, Facultad de Arquitectura, Urbanismo y Diseño, ( Córdoba, Argentina); 2008 jurat de la Bienal Internacional de Accesorios Textiles “Suave 3” organitzada per ACTM, Madrid; 2008 Comisari “Sensibilidades del Papel” Museu Molí del Paper, Capellades, Barcelona; 2006 Comisari “Textiles Hispánicos” Instituto Cervantes Utrecht i European Patent Office, Rijswijk; 2005 Jurat de la Competència Tèxtil Internacional “Saludos desde…” organitzada per SBA Kunst, (NL).Dissenya i confecciona tapissos i altres treballs tridimensionals. Prepara treballs espacials amb paper fet a mà. Dissenya complements de moda i joies en paper. Imparteix cursos sobre disseny tèxtil i complements de moda.

Premis: 2010 Menció d’Honor, ENJOIA’T, Premio de Joieria Contemporània a Barcelona; 1988 Menció d’Honor, Competència Internacional de Dissenys Tèxtils i de Moda, Stuttgart (D). Ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives a diverses ciutats europees i americanes. Obra: Té obra en els museus d’Art i Disseny de Nova York ( EEUU), Museo del Traje (Buenos Aires, RA), Museu CODA (Apeldoorn, NL),  Museu Tèxtil (Tilburg, NL) i Centre de Belles Arts (Utrecht, NL), i també en col·leccions privades d’Argentina, Espanya, Finlandia, India, Noruega, Venezuela, USA i Holanda. www.luisacosta.nl.

Artistes participants:

Luís Acosta, Ana Arlía, Gabriela Bonelli, Lilia Breyter, Fabiana Gadano, Ansiosa Hormona ( Jessica Morillo), Elida Kemelman, María Alejandra Koreck, Graciela Lescano, María Rosa Mongelli, Bárbara Paz, Mabel Pena, Paola Victoria Saavedra, Mai Solorzano, Sabina Tiemroth, Tota Reciclados (Valeria Hasse + Marcela Muñiz), Patricia Trigub, Fabiana Vodanovich.

Luís Acosta va fer una presentació de les obres presentades a la mostra recalcant la singularitat i la originalitat de totes elles.

La inauguració va comptar amb la assistència de nombrós públic i de la Sra. Marina Ripari, cònsol d’Argentina a Barcelona.

 

Luís Acosta i Ctistina Villar. Al fons fermalls "Quipus" de Luís Acosta

Luís Acosta i Cristina Villar

 

Luís Acosta, Marina Ripari (Cònsol d'Argentina), i Cristina Villar. Al fons fermalls "Quipus de Luís Acosta.

Luís Acosta, Marina Ripari (Cònsol d’Argentina), i Cristina Villar.  Al fons fermalls “Quipus” de Luís Acosta.

 

DSC_0295

Luís Acosta fent la presentació dels treballs dels artistes

 

Públic assistent a la mostra

Públic assistent a la mostra

 

Noticia-web

Públic assistent a la mostra

 

Algunes de les peces presentades:

 

Ana Arlía,"Pleats 4"

Ana Arlía, gargantilla “Pleats 4”

 

Koreck brooch la dicha II foto Sebastián Porro

Alejandra Koreck, fermall “La dicha II”

 

Paz_-collar

Bárbara Paz, collar “Primo”

 

Lescano_collar-III

Graciela Lescano, collar “Chaguar II”

 

Fabiana Gadano, collar "Tres hermanos y la abuela"

Fabiana Gadano, collar “Tres hermanos y la abuela”

 

Mabel Pena, anell "Ciclos 3"

Mabel Pena, anell “Ciclos 3”

 

Tota Reciclados (Marcela Muñiz + Valeria Hasse), collar "verde"

Tota Reciclados (Marcela Muñiz + Valeria Hasse), collar “verde”

 

Mai Solorzano, fermalls "Viejos los cerros"

Mai Solorzano, fermalls “Viejos los cerros”

 

Sabina Tiemroth,collar "Ciudades Invisibles II"

Sabina Tiemroth, collar “Ciudades Invisibles II”

 

Luís Acosta, polsera

Luís Acosta, polsera

 

Podeu veure aquesta exposició fins el 21 de març a la galeria CONTEXT, carrer Viñolas, 10, Sant Cugat del Vallès.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

email

19 Comments on “Més enllà del tèxtil – Beyond textile : 18 joiers d’Argentina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.