Valeria Sidañez: Propostes poètiques

 

“Tal vegada sigui necessari perdre’s una bona estona per  finalment trobar alguna cosa que valgui la pena, ¡ i quan ho trobes, només cal un sol pas per saber que has entrat clarament en el teu camí ”  V. Sidañez

 

El passat 22 de novembre es va inaugurar una exposició dels treballs més recents de l’artista Valeria Sidañez, a l’Espai Carré de Sant Cugat del Vallès, on des del mes d’abril la seva obra s’exposa i esta a la venda de forma permanent.

 

Vaig conèixer a la Valeria fa aproximadament dos anys, quan ella començava a fer una tímida incursió en el mon de la joieria contemporània. Jo no sabia res del seu treball pictòric, però el primer que em va arribar d’ella va ser el seu optimisme i la seva vitalitat per afrontar qualsevol repte que es pogués proposar.

Aquelles primeres joies que em va presentar  eren pintures en ”petit format”,  peces úniques i irrepetibles en dos dimensions, propostes poètiques que ella creava amb il.lusió i amb la intenció d’apropar-nos al seu propi univers plàstic, d’una manera física, tangible i en el cas de les joies, portable.

Ara que conec una mica més la seva obra penso que segurament el factor comú de les seves creacions: vivències, força, optimisme i poesia la poden portar molt lluny a explorar nous camins d’expressió.

 

La Valeria nascuda a Buenos Aires, que porta uns anys vivint a Sant Cugat,  compagina el seu treball creatiu amb la tasca d’impartir classes de dibuix , pintura i composició, al seu taller.

Com ella mateixa diu, des de molt joveneta  es va sentir atreta per l’art i per la bellesa en totes les seves formes d’expressió. Durant més 10 anys va prendre contacte amb el llenguatge plàstic i va adquirir diversos coneixements artístics  als tallers de Rómulo Sidañez i Alejandro Avakián, dos importants artistes argentins, que esdevenen els seus mestres.

La seva constant recerca  la ha portat a explorar el seu món interior realitzant diversos processos de coaching personal  per trobar el seu propi llenguatge expressiu.

Com molt acertadament s’ha dit de la seva obra:  “del resultat sinèrgic de totes les seves vivències i de la suma poètica d’un ordre fort i a la vegada delicat, sorgeix silenciós (d’un espai innombrable) el seu propi univers plàstic, on  la forma i el color dialoguen amb clara tendència abstracta, gestualitat expressionista i esperit líric.”

 

Ho podeu comprobar vosaltres mateixos veient alguns dels seus treballs:

 

"Azul", 2013

“Azul”, 2013

 

"Composición en verde", 2012

“Composición en verde”, 2012

 

"Ayer", 2013

“Ayer”, 2013

 

"Algunos placeres", 2013

“Algunos placeres”, 2013

 

"Oda al gris", 2013

“Oda al gris”, 2013

 

"Jarrón de cerámica intervenido"

“Jarrón de cerámica intervenido”

 

amb la Valeria a L'espai Carrè

amb la Valeria a L’espai Carrè

 

 

 

 

 

 

email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.